Ország weboldala:

Felelősségi nyilatkozat egészségügyi szakemberek részére

A jelen weboldalon található orvostechnikai eszközökre vonatkozó információk kizárólag az Európai Unió területén működő egészségügyi szakemberek részére kerültek közzétételre.

Az „Elfogadás és Megerősítés” gombra történő kattintással Ön megerősíti, hogy a jelen információkat tudomásul vette, továbbá kijelenti, hogy Ön az Európai Unióban működő egészségügyi szakember.

FX CorDiax

FX CorDiax 100

Dialízisre tervezve. Kardioprotekcióra fejlesztve.

  • Közepes méretű molekulák hatékony eltávolítása
  • INLINE gőzsterilizálás
  • Alacsony öblítési volumen

Főbb jellemzők

A közepes méretű molekulák magas szelektív permeábilitása

Az új FX CorDiax a leghatékonyabb dializátor az FX-class® sorozaton belül. Az FX CorDiax magja a Helixone® plus membrán, amely a Helixone® membrán célzott fejlesztése. A kapilláris továbbfejlesztett kialakítása lehetővé teszi az olyan közepes méretű molekulák hatékonyabb eltávolítását, mint például a β2-mikroglobulin (β2-m), miközben korlátozza a fontos albumin elvesztését. A β2-m megnövekedett szintje nagyobb mortalitási hányadost jelent, és az FX CorDiax High-Flux dializátorok és hemodiafilterek használata biztosítja a lehető legjobb terápiás eredményeket.

Finomított membránszerkezet

Az INLINE gőzsterilizálással kombinált új gyártási technológia lehetővé teszi a membrán porozitásának fontos fejlesztését, amely csökkenti az áramlással szembeni ellenállást és javítja a membránon keresztüli transzportot.

The Helixone®plus membrane
A Helixone®plus membrán belső felületének és támasztórészének közelképe

Fokozott tisztaság – gőzöléssel

Technológia

A kapilláris kialakításának fejlesztése biztosítja az urémiás toxinok hatékonyabb eltávolítását

Kiváló tervezés

Optimalizált dializátum áramlásA rost háromdimenziós mikrohullámos szerkezete biztosítja a dializátum egyenletes radiális áramlását a kapillárisok között, a folyadék csatornák kialakulásának megelőzésével, ezzel javítva a klírenszt és a dializátor általános teljesítményét. 
Jobb hemodinamikaAz oldalsó bemenő véroldal homogén véráramlást biztosít a dializátor fejrészében, megelőzve ezzel a pangó zónákat. A kialakítás minimálisra csökkenti a szerelékek csavarodásának kockázatát, hozzájárulva ezzel a nagyobb biztonsághoz.
Javított konvekcióA Helixone®plus membrán tartórészének nyitottabb szerkezete a diffúziós ellenállás csökkentését és a konvektív filtráció növelését szolgálja. Ez biztosítja az urémiás toxinok széles körének klírenszét, különös tekintettel a közepes méretű molekulákra.
KörnyezetbarátA fejlett kialakítás nem csak a közvetlen funkcionalitásra terjed ki, hanem környezetbarát is. Az FX-class® dializátorok súlya fele a polikarbonát házú dializátoroknak, emellett környezetbarát műanyagból is készül. Ez alacsonyabb szén-dioxid terhelést is jelent a kevesebb anyag, kevesebb csomagolás, szállításhoz használt kevesebb üzemanyag és tisztább hulladékkezelés miatt.
FX-class® dializátorok kialakítása
FX-class® dializátorok kialakítása

Kulcsfontosságú a közepes méretű molekulák eltávolításában

Kapilláris szerkezet hemodialízishez

A kapilláris kisebb belső átmérőjének előnyei

FX CorDiax hemodiafilter

A FX CorDiax hemodiafilterek nagyobb kapilláris átmérőjének előnyei

Teljesítmény

FX CorDiax High-Flux dializátorok és hemodiafilterek szűrési együtthatói

FX CorDiax High-Flux dializátorok

FX CorDiax Haemodiafilterek

Tanulmányok

“… a betegek online hemodiafiltrációval és FX 60 dializátor helyett az FX CorDiax 60 dializátorral történő kezelése a közepes méretű molekulák nagyobb mértékű eltávolítását eredményezte az albuminveszteség klinikailag releváns változása nélkül.”

Maduell et. al.

Albuminveszteség összehasonlítása egy posztdilúciós HDF kezelésben

(QB = 350 ml/min, QD = 800 ml/min, QS = 80 ml/min)4

Related content

1 Dellanna F. et al., (1996); Nephrology Dialysis Transplantation 11 (Suppl 2): 83-86.
2 Vega Vega O. et.al.; ERA-EDTA Congress 2012, Poster 457—FP.
3 Maduell et. al.; ERA-EDTA Congress 2013, May 20, Poster Number MP 390.
4 Bock A. et al., Journal of the American Society of Nephrology (2013); 24: SA-PO404.