Ország weboldala:

Felelősségi nyilatkozat egészségügyi szakemberek részére

A jelen weboldalon található orvostechnikai eszközökre vonatkozó információk kizárólag az Európai Unió területén működő egészségügyi szakemberek részére kerültek közzétételre.

Az „Elfogadás és Megerősítés” gombra történő kattintással Ön megerősíti, hogy a jelen információkat tudomásul vette, továbbá kijelenti, hogy Ön az Európai Unióban működő egészségügyi szakember.

4008S classix

4008S classix dialízis készülék

Költségvetésének megfelelő minőségi kezelés

 • A dialízis hatékonyságának és dózisának online értékelése (OCM®)
 • Ultratisztaságú dializáló folyadék (DIASAFE®plus)
 • Higiénikus száraz bikarbonát koncentrátum adagolás (bibag®)
 • Adaptált áramlás1 az erőforrások optimalizált felhasználásához

Főbb jellemzők

A minőség biztosítása működtetés közben

A vérnyomásmérés (BPM) beállításai
A vérnyomásmérés beállításai (BPM)

Működési hatékonyság

A hemodialízis számos manuális műveletet igényel a hemodialízis készüléken. A 4008S classix ergonómikus kialakítása és logikus működése lehetővé teszi a könnyű kezelést, illetve a kezelési paraméterek gyors és intuitív programozását. A fontos kezelési paraméterek grafikusan, egy 10,4 colos TFT-LCD monitoron jelennek meg, amely segíti a folyamatban lévő kezelések könnyű értelmezését, illetve biztosítja a kezelés előzményeinek gyors áttekintését. A vérnyomásmérőt (Blood Pressure Monitor, BPM) teljesen beépítették az eszközbe, mely még tovább egyszerűsíti a kezelést végző személyek munkáját. A terápiás adatkezelő rendszerrel (Therapy Data Management System, TDMS) együtt a napi dialízis kezeléseket sokkal hatékonyabban és hatásosabban lehet megszervezni, teljes mértékben kihasználva az online adatgyűjtő és menedzsment eszközöket.

Az Online Clearance Monitor (OCM ®) beállításai
Az Online Clearance Monitor (OCM ®) beállításai

OCM® – Online Clearance Monitor

Időközben számos tanulmány bemutatta, hogy a morbiditási és mortalitási arányok nagy mértékben korrelálnak a dialízis dózissal. 2,3 Az Online Clearance Monitor (OCM ®) lehetővé teszi a következő paraméterek folyamatos megfigyelését:

 • A hatásos in-vivo karbamid klírensz (K)
 • Az összegyűlt megtisztított plazma (Kt) vagy a jelenleg alkalmazott dialízis dózis (Kt/V)
 • A plazma nátrium koncentrációja: a terápia előírt céljától történő potenciális eltéréseket azonnal lehet észlelni és korrigálni a kezelés során* a fogyóeszközök további költsége vagy a személyzet plusz munkája nélkül.

A nem invazív és precíz Kt/V értékelés egybeesik a hagyományos, vérmintán alapuló módszerrel, amelyet a karbamideloszlásnak a BCM (Body Composition Monitor) által mért értéke tesz lehetővé.5

Minőségi terápia

DIASAFE® plus – Dializáló folyadék filter
DIASAFE®plus – Dializáló folyadék filter

DIASAFE®plus – Dializáló folyadék filter

A dializáló folyadék minősége és tisztasága okozza a legnagyobb gondot napjaink vesepótló terápiáiban, mivel nagy mennyiségű dializáló folyadék kerül kapcsolatba a beteg vérével a kezelések folyamán. A szennyezett dializáló oldatban jelen lévő endotoxinok nem kívánt akut reakciókat válthatnak ki és hatással lehetnek a krónikus hemodialízisben részesülő betegek hosszú távú életminőségére. A DIASAFE ® plus dializáló folyadék filter ultratisztaságú dializáló oldatot biztosít. Ez a Fresenius Polysulfone ® rostok kiváló endotoxin-megkötő képességének és intelligens biztonsági koncepciójának köszönhető, amely az alábbiakon alapul: 

 • A filter integritásának szabályozása
 • A filter élettartamának automatikus figyelése
 • Aszeptikus csatlakoztatási technológia

Az ultratisztaságú dializáló folyadék alapvető része korunk dialízis szolgáltatásának. A DIASAFE ®plus minden jelenlegi Fresenius Medical Care dialízis készülék alapkiépítésének fontos részét képezi.

bibag® – Száraz bikarbonát koncentrátum
bibag® – Száraz bikarbonát koncentrátum

bibag® – Száraz bikarbonát koncentrátum

A bikarbonát koncentrátumon keresztüli mikrobiológiai fertőzés potenciális kockázatának elkerülése érdekében a bikarbonát puffert mindig száraz anyagként biztosítják. A kiváló higiénés tulajdonságokon túl a bibag ® további jellemzői:

 • Könnyű, ergonómikus kezelés
 • Minimális tárolási hely szükséges
 • Ökológiai előnyök a keletkezett hulladék és a szállítási súly mennyiségének jelentős csökkenése miatt

Tulajdonságok összefoglalása

4008S classix készülék
The 4008S classix készülék

Költségvetésének megfelelő minőségi kezelés

Majdnem minden második végstádiumú veseelégtelenségben szenvedő beteg kardiovaszkuláris betegség következtében hal meg. A kardioprotektív hemodialízis a Fresenius Medical Care alapelve, mivel folyamatosan dolgozunk a modern dialízist érintő kihívások megoldásán. Minden lépésünkkel a kardiovaszkuláris kockázat csökkentésére és a betegek várható élettartamának meghosszabbítására törekszünk. A 4008S classix a jól ismert 4008 sorozat sikertörténetét folytatja a legjobb minőségű HD kezelés, a bizonyított megbízhatóság és a működési hatékonyság kombinálásával.

Bizonyított megbízhatóság

A régóta meglévő és nagyon sikeres 4008 sorozat legújabb tagja

 • Korszerű dializáló folyadék kör nagy precizitású, volumetrikusan vezérelt ultrafiltrációval
 • Megbízható hidraulika

Korszerű kezelés

Jó minőségű HD kezelés betege védelme érdekében

 • OCM® (Online Clearance Monitor)
 • DIASAFE®plus (Dializáló folyadék filter)
 • bibag® (Száraz bikarbonát koncentrátum)
 • Egytűs vagy SN Klik-klak
 • ISO-UF program

Működési hatékonyság

Az erőforrások költséghatékony felhasználása

 • Könnyű, gyors és intuitív kezelés
 • TDMS (Therapy Data Management System)
 • BPM (Blood Pressure Monitor)
 • CDS (Central Concentrate Delivery System)
 • Adaptált flow*

* Az adaptált flow nem érhető el minden országban

Teljesítmény

4008S classix műszaki adatai

Extrakorporális vérkör

Dializáló folyadék kör

Fertőtlenítő és tisztító programok**

* Nem elérhető minden országban.
** Különböző választható programkombinációk. Fenntartjuk a jogot a műszaki adatok megváltoztatására.

Kapcsolódó tartalom

1 Nem áll rendelkezésre minden országban
2 Hakim R, Breyer J, Ismail N, Schulmann G: Effects of dose of dialysis on morbidity and mortality. American Journal of Kidney Diseases (1994); 23:661-669
3 Port F, Ashby V, Dhingra R, Roys E, Wolfe R: Dialysis dose and body mass index are strongly associated with survival in hemodialysis patients. Journal of the American Society of Nephrology (2002); 13:1061-1066
4 Lindley EJ, Chamney PW, Wuepper A, Ingles H, Tattersall JE, Will EJ: A comparison of methods for determining urea distribution volume for routine use in on-line monitoring of hemodialysis adequacy. Nephrology Dialysis Transplantation (2009); 24(1):211-6
5Lindley EJ, Chamney PW, Wuepper A, Ingles H, Tattersall JE, Will EJ: A comparison of methods for determining urea distribution volume for routine use in on-line monitoring of hemodialysis adequacy. Nephrology Dialysis Transplantation (2009); 24(1):211-6