Ország weboldala:

Cégtörténet

1989

A miskolci dialízis központ 18 új Fresenius 2008 C típusú gépet vásárol. Néhány poliszulfon dializátor is használatba kerül. A Fresenius céget 1993-ig budapesti magáncégek képviselik hazánkban, az osztrák leányvállalaton keresztül.

1993

Megalakul a Fresenius magyarországi képviselete és az import ettől kezdve a német anyacégen keresztül történik.

1994

Az alapok megszilárdításának éve. Megkezdi működését a Fresenius Magyarország Egészségügyi Kft., és megindul a tendereztetés a kórházak dialízis állomásainak hosszú távú bérbeadására. Megalakul az állomásokat működtető Fresenius Dialízis Center Kft.

1995

A világon elsőként Sopronban kezdi meg működését saját üzemeltetésű Fresenius dialízis központ.

1995

A Fresenius történetében első alkalommal Esztergomban ad át zöldmezős beruházásként épített dialízis központot.

1996

A National Medical Care és a Fresenius egyesülése folytán a Fresenius Medical Care már 12 dialízis központot üzemeltet az ország különböző pontjain.

2002

2002 januárjától a Fresenius Medical Care magyarországi hálózatának betegei kizárólag high-flux kezelésben részesülnek.

2003

A Fresenius Medical Care magyarországi központja a közelgő 10. születésnap idejére kinőtte a fejlődés miatt egyre zsúfoltabbá váló régi székházat, ezért új helyre költözött. Ebben az évben került sor az FMC Hatvani Dialízis Központ megnyitására.

2004

Munkába állnak a Fresenius első 5008 típusú dialízis készülékei Magyarországon az FMC Esztergomi Dialízis Központban.

2005

Magyarországon először végzünk sikeres májpótló kezelést a Péterfy utcai Kórház Toxikológiai osztályán Prometheus berendezésünkkel.

2008

15 éves a Fresenius Medical Care Magyarországon. Közbeszerzési pályázat útján elnyertük a Debreceni Tudományegyetem dialízis központjának működtetési jogát.

2009

Hálózatunkban már 80%-ban használjuk a világviszonylatban is elismert Online Hemodiafiltrációs eljárást.

2011

Új Fresenius Medical Care raktár Gyálon - 2011. szeptember közepén egy hét alatt, zökkenőmentesen zajlott le a Fresenius Medical Care raktárának költözése. Az új raktár magasabb szolgáltatási minőséget nyújt a dialízis központoknak és kellemesebb munkakörnyezetet teremt a cég logisztikai munkatársainak.

2011

Indul a Nemzeti Vese Program - A Nemzeti Vese Program a Nefrológiai Szolgáltatók Egyesülete által kezdeményezett, a Magyar Nephrologiai Társaság, a Magyar Transzplantációs Társaság, a Nefrológiai Szolgáltatók Egyesülete és a civil szervezetek által útjára indított és támogatott közös platform.

2012

Komplex technológiai innováció megvalósítása a személyre szabott, minőségi dialízis kezelés érdekében. Az FMC Magyarország Kft. 237 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. Az 576 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból a világon is egyedülálló komplex műszaki és technológiai fejlesztés megvalósítása indul.

2013

20 éves a Fresenius Medical Care Magyarországon.
A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika és az FMC Magyarország Kft. között évek óta fennálló stratégiai együttműködés keretein belül a cég egy multiFiltrate Ci-Ca extrakorporális vértisztító berendezést szállít a klinika részére.

2014

Komplex kompetenciafejlesztés az FMC Dialízis Center Kft.-nél – Az Európai Unió által támogatott képzéssorozat az FMC Dialízis Center Kft. főápolói, ápolói, gazdasági referensei és műszaki gondnokai számára. A projekt keretein belül az FMC Dialízis Center Kft. 256 munkatársa részesült képzésben.

2016

A Fresenius Medical Care piacra dobja a 6008-as Terápiás Rendszer nevű, új hemodialízis készüléket.

Kapcsolódó tartalom