Ugrás a tartalomra

5008S CorDiax

HDF pumpa

HighVolumeHDF olyan egyszerűen, mint a HD kezelés

  • AutoSubplus — A HighVolumeHDF szubsztitúciós mennyiségének automatikus maximalizálása
  • Venous Access Monitoring (VAM) — Az érpálya optimalizált megfigyelése
  • Felhasználóbarát
  • Hatékony és fenntartható

HighVolumeHDF mint sztenderd kezelés

Az 5008S CorDiax az új AutoSubplus funkciójával a HighVolumeHDF olyan egyszerű és megbízható lesz, mint a HD, és nem szükséges további felhasználói beavatkozás.

5008S CorDiax

5008S CorDiax
A lehetőségek világának megnyitása

Az 5008S CorDiax lehetővé teszi a HighVolumeHDF sztenderd kezelésként történő alkalmazását az AutoSubplus funkcónak köszönhetően automatikusan maximálizált szubsztitúciós mennyiségekkel, valamint a Venous Access Monitor (VAM) használatával megnő a fisztulatű félrecsúszásának korai észlelésének esélye.

Egy mosolygó idős férfi és nő áll egymás mellett

HighVolumeHDF terápia

HighVolumeHDF — Sztenderd a kardioprotektív hemodialízisben

A HDF terápia összes előnyének eléréséhez nagy mennyiségű konvektív volumenre van szükség posztdilúciós pótlásban. A múltban számos felhasználónak problémát jelentett, hogy ezek a nagy mennyiségek túlzott hemokoncentrációt eredményezhetnek és ennek következményeként magas transzmembrán nyomás jöhet létre, ha a kezelési paramétereket nem figyelik és folyamatosan módosítják.

AutoSubplus — A HighVolumeHDF szubsztitúciós mennyiségének automatikus maximalizálása

Az innovatív AutoSubplus rendszer sokkal több, mint egy újabb automatikus nyomásszabályozás:
Nagyon pontos információkat szolgáltat a dialízis állapotáról – nemcsak a membránon keresztül, hanem a vérvonal mentén is
Percenkénti több ellenőrzés biztosítja a szubsztitúciós volumen folyamatos optimalizálását
A rendszer automatikusan aktiválódik a kezelés indításakor
Az AutoSubplus támogatja a nefrológust a HighVolumeHDF sztenderd terápiaként történő alkalmazásában.

A rálátás és a folytonosság jelenti a különbséget

Míg a többi rendszer meghatározott időközönként ellenőrzi és állítja be a transzmembrán nyomást (TMP), az AutoSubplus az állapotokat közvetlenül a filteren belül, percenként több alkalommal méri és értékeli. Ezt a tulajdonságot egy innovatív technológia, a nyomásimpulzusok dinamikus jelelemzése biztosítja. Ennek eredményeként a szubsztitúciós volument minden betegnél beavatkozás nélkül lehet maximalizálni.

A biztonság magabiztosságot eredményez

Különösen a HighVolumeHDF esetében, ahol magas véráramlási sebességre lehet számítani, a vénás érbehatolás megfigyelése alapvető fontosságú, mivel a vérveszteség nagyon rövid időn belül válhat kritikussá. Az 5008S CorDiax alapfelszereltségként biztosítja ezt a kifinomult biztonsági funkciót, mellyel minimálisra csökkenthető az esetleges vérvesztés kockázata:

Venous Access Monitoring (VAM) – A vénás érbehatolás optimalizált figyelése

A VAM egy egyedi és intelligens biztonsági funkció. Lehetővé teszi a vénás nyomás dinamikus és érzékeny megfigyelését az artériás és vénás nyomás jeleinek egy adaptív algoritmussal történő egyesítésével. A VAM modult ily módon a hirtelen, kis mértékű, körülbelül 15 Hgmm értékű nyomáscsökkenések észlelésére tervezték, még ha a vénás nyomás nem is haladja meg az alsó riasztási határértéket. A VAM-ot úgy fejlesztették ki, hogy támogassa az egészségügyi szakembereket a vénás fisztulatű elmozdulásának korai észlelésében. Viszont továbbra is a felhasználó felel a beteg biztonságáért a kezelés teljes időtartama alatt. A VAM tartalmaz egy riasztáskezelő rendszert is: a riasztás aktiválódik, ha a megfigyelt jel a korábbi nyomásprofilokkal összehasonlítva kivételes vagy rendellenes eltéréseket mutat.

Riasztás esetén a vérpumpa azonnal leáll és a vénás klemp lezár. Ennek célja, hogy az ápoló személyzet számára több időt biztosítson a kritikus nyomásváltozásokra adott reakcióra.

Felhasználóbarát

ONLINEplus – Munkaigény csökkentése, használhatóság növelése

Korábban a szubsztitúciós oldatokat infúziós zsákokban biztosították. Ez megnövelte az ápoló személyzet munkaterhelését, és eltántorította a dialízis központokat a HDF használatától. Hogy minél több beteg férhessen hozzá a HDF előnyeihez, kifejlesztettünk egy dialízis rendszert, amely közvetlenül az ágy mellett készíti elő a szubsztitúciós oldatot – Az ONLINEplus rendszert. A nagyon megbízható kétlépcsős filtrációs eljáráson alapuló ONLINEplus a steril és pirogénmentes szubsztitúciós folyadék online és rendkívül költséghatékony adagolását biztosítja. Megszületett az online hemodiafiltráció.

Vérszerelék

Az innovatív vérszerelékeket azon az alapon fejlesztették ki, hogy a HighVolumeHDF kezelésnek olyan könnyűnek és biztonságosnak kell lennie, mint a HD. Az 5008S CorDiax sztenderd kialakításával már végezhet HighVolumeHDF kezelést.

Hatékony és fenntartható

Nem csak a fejlett kezelési opciók teszik egyedivé a készüléket, hanem környezetbarát tulajdonsága is: a Fresenius Medical Care támogatja az erőforrások gazdaságos felhasználását a dializáló folyadék, víz és energia csökkentett felhasználásával. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményez.

  • A felhasználásra tervezett ONLINEplus technológiával steril, endotoxinoktól mentes és bikarbonát pufferezett elektrolitoldatok készíthetők3
     
    • Nagy mennyiségű HDF szubsztitúciós folyadék áll rendelkezésre HDF kezeléshez
    • Továbbra sincs szükség gyárilag előállított infúziókra: a feltöltés, reinfúzió és bólus adás online folyadékkal biztosítható minden kezelési módban (ezen felül HD-ben is)4
       
  • Az AutoFlow a kezelés közben automatikusan beállítja a dializátum áramlási mennyiségét a tényleges véráramláshoz viszonyítva.
     
    • A víz, a szennyvíz, a koncentrátumok és az energia jelentős mértékű megtakarítása, amely jelentős költségcsökkenést eredményez
    • Az AutoFlow tényező automatikus kiválasztása a kezelési mód alapján történik, amely mindig a gazdasági szempontok és a kezelés minősége közötti optimális arányt követi
       
  • EcoFlow a minimalizált mennyiségű dializátum és energiafelhasználás előkészítés közben és reinfúzió után, a bakteriális szaporulat megelőzésével

1 Az ISO 23500:2011 és ISO 11663:2009 előírásainak megfelelően

2 Biztonsági tanács: Javasolt készletezni nátrium-kloridot, ha erre szükség lenne

3 Az ISO 23500:2011 és ISO 11663:2009 előírásainak megfelelően

4 Biztonsági tanács: Javasolt készletezni nátrium-kloridot, ha erre szükség lenne