Ugrás a tartalomra

Otthoni dialízis

Megfelelő kezelés a megfelelő időben és helyen

A peritoneális dialízishez és az otthoni hemodialízis kezeléshez kínált termékeinkkel és szolgáltatásainkkal minden eszközt biztosítunk annak érdekében, hogy betegei egyéni preferenciáit is figyelembe véve optimális eredményt érhessen el a kezelésükkel.

Az Ön partnere az otthoni dialízis terén

A dializált betegek számára a legmegfelelőbb kezelés idővel változhat, de meggyőző érvek szólnak az otthoni dialíziskezelés mellett. A kellően tájékozott betegek minden bizonnyal hajlandóak a dialíziskezelés megkezdésére, azonban az egészségügyi szakemberek szerint a legjobb hosszú távú dialíziskezelés az otthoni kezelés1,2. A beteggel együtt meghozott döntés biztosítja, hogy az orvos megtalálja a legjobb terápiás lehetőséget3, emellett az otthoni kezelés költséghatékonyabb is lehet.4

Legyen a Fresenius Medical Care az Ön partnere az otthoni dialíziskezelések terén. Kínálatunkban számos megoldást talál mind a peritoneális dialízishez és az otthoni hemodialízishez, mind pedig az ehhez kapcsolódó klinikai és gyakorlati igények kielégítéséhez. Teljes körű támogatást nyújtunk a betegek kezelésének minden szakaszához és a kezelés minden formájához.

Termékeink és szolgáltatásaink kiemelkedő szakmai színvonala a biztosíték arra, hogy minden eszköz a kezében legyen ahhoz, hogy betegei egyéni preferenciáit is figyelembe véve optimális eredményt érhessen el a kezelésükkel.

Beteg folyamatos, ambuláns peritoneális dialíziskezelés közben

Folyamatos, ambuláns peritoneális dialíziskezeléssel (CAPD) egyéni igényekhez illeszkedő terápia nyújtható

Az apró részletek jelentősége

A folyamatos, ambuláns peritoneális dialízis (CAPD) terén nyújtott egyedi klinikai szolgáltatásaink célja, hogy a kezelés igazodjon a beteg egyéni igényeihez.

Stay•safe rendszer: az apró részletek is sokat számítanak

stay•safe rendszert úgy terveztük, hogy segítse a betegeket a napi CAPD-kezelés (folyamatos, ambuláns peritoneális dialízis) biztonságos és kényelmes elvégzésében:5-9

  • stay•safe DISC segít a betegnek betartani a CAPD-kezelés fő lépéseit, és megkönnyíti a szerelék kezelését.
  • A stay•safe PIN egyedülálló, kék színű záróeleme a leválasztás előtt automatikusan elzárja a katétert, csökkentve a kockázatos lépések számát és az érintésből eredő szennyeződés veszélyét.


További információk

aAPD diagram

Automatizált peritoneális dialízis (APD): személyre szabott, rugalmasan alakítható kezelés

A módosított automatikus peritoneális dialízissel (aAPD) ugyanannyi ráfordítással jobb eredmény érhető el

Az automatikus peritoneális dialízis Fischbach M. és munkatársai10 által javasolt módosított változatában (aAPD) a kis oldatmennyiségek és rövid benntartási időszakok nagy oldatmennyiségekkel és hosszú benntartási időszakokkal váltakoznak, egyetlen aAPD kezelési alkalom során optimalizálva mind az ultrafiltráció, mind a salakanyagok eltávolításának hatékonyságát.

A hagyományos APD-hez képest az aAPD növeli a dialízis hatékonyságát és egyben csökkenti a glükóz felszívódását azzal, hogy külön-külön fókuszál az ultrafiltrációra és a salakanyagok eltávolítására.

További információk

Beteg az otthonában végzett hemodialízis közben

Otthoni hemodialízis: A Fresenius hemodialíziskezelés terén felhalmozott, kiterjedt szakértelme az otthoni kezelések szolgálatában

Ön is szívesebben kezdené az otthoni hemodialízist bevált technológiával?

A végstádiumú veseelégtelenségben szenvedő betegek jelentős részénél a műveseállomáson végzett kezelés kiváltható a beteg otthonában végzett hemodialízissel. A Fresenius Medical Care hemodialízis kezelés terén összegyűjtött, széles körű tapasztalatainak előnyeit ezen betegek az otthonukban is élvezhetik. Az 5008S CorDiax készülék és a Fresenius Medical Care otthoni hemodialízishez kínált termékei és szolgáltatásai segítségével a betegek otthonukban is magas szintű terápiában részesülhetnek:

  • Dializáló és vízelőkészítő technológiák a kapcsolódó termékek és szolgáltatások globális szolgáltatójától
  • Biztonságot növelő funkciók az Ön és a betegei nyugalma érdekében, akár nappal, akár éjszaka végzett dialízis esetén
  • Műszaki támogatás Ön és a betegei kényelme érdekében


A Fresenius Medical Care kiegészítő termékek széles választékát fejlesztette ki az 5008S CorDiax művesegéphez, amelyek növelik a kezelés megbízhatóságát mind a hozzátartozó segítségével, mind a beteg saját maga által végzett hemodialízis esetén. A Fresenius Medical Care otthoni hemodialízist támogató termékei és szolgáltatásai középpontjában mindig a beteg áll.

További információk

Köpenyt viselő orvos

Térfogatkontroll – gyakorlati módszer a vízháztartás értékelésére és rendezésére

A térfogatkontroll célja, hogy segítsen a szakembernek a beteg életminőségének és állapotának javításában a folyadékbevitel szabályozásával és a jobb vízháztartás elérésével. A korszerű műszaki eszközök és a gyakorlatias terápiás eredmények ötvözése új módszereket kínál a folyadékháztartással kapcsolatos gyakori nehézségek leküzdéséhez.

E módszerek célja a gyors beavatkozás lehetővé tétele a folyadékegyensúly megbomlása esetén, a betegek ösztönzése a diétás előírások betartására, a megmaradt vesefunkció megőrzése, az euvolemia elérése és fenntartása, valamint a szív- és érrendszeri szövődmények megelőzése.

További információk

A Fresenius Medical Care otthoni szolgáltatásai

A Fresenius Medical Care az Ön partnere az otthoni dialízis és az ahhoz kapcsolódó, a szakemberek munkáját segítő klinikai és gyakorlati megoldások terén. Az otthoni peritoneális dialízishez vagy hemodialízishez szükséges előkészületektől a kezelés minden szakaszáig, a beteg tájékoztatásától és betanításától a kezelés minden módosításán át mindvégig Ön mellett vagyunk. Otthoni megoldásaink keretében többek között az alábbi alapvető szolgáltatásokat kínáljuk:

  • Otthoni dialízisprogram előkészítése
  • Betanítási támogatás
  • Berendezések üzembe helyezése a beteg otthonában
  • Házhozszállítás
  • Klinikai munkát támogató eszközök

1. Manns BJ, et al. The impact of education on chronic kidney disease patients‘ plans to initiate dialysis with self-care dialysis: a randomized trial. Kidney International 2005;68(4):1777-83.

2. Lebedo I & Ronco C. The best dialysis therapy? Result from an international survey among nephrology professionals. Nephrology Dialysis Transplantation 2008;6:403-8.

3. Nobahar M & Tamadon MR. Barriers to and facilitators of care for hemodialysis patients; a qualitative study. Journal of Renal Injury Prevention 2016;5(1):39-44.

4. Pike E, et al. Report from Kunnskapssenteret 2013. Norwegian Knowledge Centre for the Health Services 20136;19.

5. Dunst R, et al. Peritonitis rates using different CAPD systems. Peritoneal Dialysis International 2001;21(Suppl.2):S65.

6. Van Biesen W, et al. stay•safe®, a new PVC-free system for PD: Results of the multicenter trial. Peritoneal Dialysis International 1999;19(Suppl.1):S43.

7. Lambert MC, Lage C, Kirchgessner J. stay•safe®, a new PVC-free system in long-term CAPD treatment. EDTNA/ERCA Journal 1999;25(3):30-4.

8. Issad B, et al. stay•safe®, a new PVC-free system for CAPD: Results of a multicenter survey. Peritoneal Dialysis International 2001;21(Suppl.1):S34.

9. Basile C., et al. The incidence of peritonitis declines after implementation of the stay•safe® system (sss). Blood Purification 2001;19:79.

10. Fischbach M, et al. The beneficial influence on the effectiveness of automated peritoneal dialysis of varying the dwell time (short/long) and fill volume (small/large): randomized controlled trial. Peritoneal Dialysis International 2011;31(4):450-8.